דיני חוזים

דיני חוזים

אנו כורתים הסכמים רבים בחיי היום יום: הסכמי שכירות, הסכמי ממון, הסכמי עבודה, נישואין, גירושין ועוד רבים אחרים.
מתי ההסכם מקבל תוקף משפטי ונחשב לחוזה בפני החוק?

בכל הסכמה יש את הגורם המבצע העברה, של נכס, מוצר או שירות, גורם זה מכונה "המציע" והגורם עבורו מוצע הנכס, מוצר או שירות, גורם זה מכונה "ניצע".
כדי שהסכמה הדדית בין המציע והניצע תיחשב לחוזה, עליה למלא מספר פרמטרים:
חוקיות– מיותר לציין שהסכמה בין שני צדדים אינה תקפה משפטית כל עוד היא כוללת ביצוע פעולה אחת או יותר הנוגדת את החוק
מסוימות– ההצעה מכילה מספיק פרטים בשביל להיחשב למדויקת וספציפית.
גמירות דעת– רצינותו וכנותו של המציע באשר להצעה. במקרים רבים, גמירות הדעת היא הרבה פחות חד משמעית ותקפותם של לא מעט חוזים נבחנה בשל היבט זה.
קיבול – בכדי להפוך פנייה למחייבת, חייב הניצע להמציא הוכחה שהסכים להצעה ויידע את המציע על כך.
חוזה עבודה

חוזה עבודה הינו חוזה אשר מטרתו להסדיר את זכויותיו וחובותיו של העובד אל מול מעסיקו. סוגיית חוזה העבודה איננה "נהנית" מחוק פרטני וספציפי, ועל כן חוזי העבודה נבחנים בהתאם לדיני החוזים הכלליים. למעשה, מטרתו העיקרית של חוזה העבודה הינה להגן על הצדדים מפני מחלוקות עתידיות ועל כן ישנה חשיבות של ממש לניסוח חוזה העבודה, קל וחומר בסעיפים "בעייתיים" כגון אי תחרות, שעות נוספות, פרמיות, בונוסים וכדומה.

סוגי חוזה עבודה

ישנם שלושה סוגים של חוזי עבודה המוכרים במשפט הישראלי. ככל שחוזה העבודה ברור ומפורט יותר, וככל שהצדדים מבינים את משמעויותיו בעת החתימה, כך גובר הסיכוי כי ייחסך מהם המאבק המשפטי.
חוזה לתקופה בלתי מוגבלת – מרבית העובדים בישראל מועסקים בחוזה לתקופה בלתי מוגבלת. מדובר למעשה בחוזה עבודה אשר מעגן את תנאי ההעסקה וזכויות העובד, ואין הוא קובע תקופת יעד לפקיעתו. סיום חוזה לתקופה בלתי מוגבלת יהיה על ידי התפטרות או פיטורים.
חוזה לתקופה מוגבלת – חוזה לתקופה מוגבלת כשמו כן הוא, חוזה עבודה המוגבל בזמן. 
חוזה למשימה מסוימת – חוזה עבודה למשימה מסוימת הינו חוזה עבודה אשר נועד להעסיק את העובד לשם מטרה ספציפית. 

הסכם שירותים

הסכם שירותים הוא הסכם הנחתם בין מזמין עבודה או לקוח לבין איש מקצוע (נותן שירותים) המפרט את התנאים, החובות והזכויות של הצדדים זה כלפי זה.
סוגים נפוצים של הסכמי שירותים
הסכמי שירותים הם קרוב לוודאי ההסכמים הנפוצים ביותר וכוללים כל הסכם שעניינו מתן שירות מקצועי, כגון הסכם עם אדריכל, מעצב, עורך דין, רואה חשבון, וכדומה.

הסכם שירותים יכלול בדרך כלל, בין היתר, את פרטי הלקוח ונותן השירותים (איש המקצוע); תיאור העבודה; מועד תחילת וסיום העבודה; התמורה ותנאי תשלום; זכויות וחובות של הצדדים; ועוד.
Share by:
< !--THE CONTENT OF THIS FI